Sniglar och svampar

Det är något trollskt över sniglar och svampar. Jag är barnsligt förtjust och fascinerad speciellt av skogens svampar. Men även sniglar, eller snäckor som de egentligen heter de som har hus på ryggen. De finns i alla upptänkliga utföranden, till och med fluoriserande, alltså mer eller mindre självlysande svampar finns det. Det är jätteroligt att ha en uv-lampa med i skogen och lysa på olika svampar. Just nu är utbudet av svamp lite magert, så det får vänta till senare på säsongen. Men ikväll efter dagens regn sträckte skogen på sig, uppfriskad av regnet. Jag mötte den här lille gynnaren på min promenad.

Vinbergsnäcka

Jag mötte en hel del skogssniglar också, de är mindre mysiga dock. Det finns både de spanska rackarna och vanliga skogssniglar här. Ibland någon pantersnigel, men inte lika ofta som man ser dem.

Förra hösten hittade jag en del olika svampar under mina promenader. Plockar gör jag endast det jag känner till och vet att vi ska äta. Men jag studerar gärna andra svampar och förundras över alla olika färger, former och strukturer de kan ha. Nedan får ni ett par blider på svampar från förra hösten.

Luddiga svampar som jag inte minns namnet på.
Små små tagelbrosking på en liten granpinne.

Nästa gång du går i skogen, spana efter naturens små gynnare. Du passerar fler än du tror på din vandring genom skogen.🐞🕷🪳🕸🐌🐛🦋🦗 Naturen är fantastisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s