Bergö utkikstorn

Idag har vi begett oss på promenad till Bergö utkikstorn. Ärligt visste jag inte ens att det fanns ett utkikstorn i Bergö som är en av våra grannbyar, bilvägen är det ca 14km från där vi bor. Men Google var behjälplig som alltid och berättade att där finns en vandringsled. Jag är otroligt dålig på att uppleva och ta vara på allt det fina som finns på vår ö. När man får frågan av någon turist, vad får vi inte missa när vi är på Åland? Ja, jag vet inte vad jag ska svara annat än de självklara Kastelholms slott och Bomarsunds fästning. Vi har massor med fin natur, men som infödd ålänning är man en aning hemmablind för allt det vackra. Vi tar det för givet och vi glömmer att njuta av det.


Lite blött om fötterna var det på stigen, men jättefin natur. Vandringsleden är till det mesta bergsbunden och lite lagom kuperad, väl uppmärkt med vita pilar och små stenrösen så det var lätt att hitta. Hela vandringsleden är 4km lång och utkikstornet hittar man ca.800 meter från startplatsen. Själva stigen går runt så man kommer tillbaka till startplatsen där man kan parkera bilen, vilket är toppenbra!

Det låg ännu ganska mycket snö kvar sista biten upp till startplatsen, så vi valde att lämna bilen nere vid vägen för säkerhets skull. Vi promenerade upp till tornet där vi fikade och njöt av utsikten innan vi valde att promenera samma väg tillbaka. Nästa gång blir det nog att ta vandringsleden runt, men det var ganska blött och halt på sina ställen idag så vi tog en kortare utflykt.

Nu råder lugn bland både hundar och människor, alla är lite lagom trötta.

2 reaktioner till “Bergö utkikstorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s