Glad Påsk!

Långfredag har vi idag, förmiddagen har spenderats i Alandia Flowdogs hundhall med lite hundträning. Det kan ni läsa mer om här på min kennelsida för den som är intresserad. Annars i övrigt så har det hittills varit en lugn dag med sovmorgon, frukost på sängen (ja jag blir bortskämd mest hela tiden) och en liten stund med näsan i en bok.

Årets första sparris åts till lunch, den må ha varit utländsk från butiken men himmel vad gott det var. Kokta gröna sparrisar med pocherat ägg och hollandaise, till det en liten skvätt gott vitt vin. Sparris är ett måste i vår trädgårdsplanering, jag hoppas bara att det fungerar att odla sparris trots de där jäkla mördarsniglarna som vi har här. Övriga odlingar kommer till största delen bli i upphöjda bäddar och i det kommande växthuset som står och inväntar montering.

För några dagar sedan kläcktes våra påskkycklingar. Hönan Sol-Britt har ruvat och hon lyckades trots att vi haft mycket kallt väder nästan hela mars. Några dagar före beräknat kläck fick hon flytta in i sadelkammaren i stallet där det är lite varmare. 21 dagar efter att jag lagt äggen under henne så kläcktes fem små sötnosar. Hon är väldigt mån om sina små, en mycket duktig mamma. De får bo inne några veckor i alla fall, de små är väldigt känsliga för kyla och de behöver sitt kycklingfoder för att hålla sig friska och växa ordentligt. Äggen är från två av de andra hönorna, sen har vi tuppen ”Korven” som är pappa till de små och Sol-Britt som ruvat, så det är ett gediget samarbete i hönshuset! Så kul att det blev kycklingar och alla verkar friska och starka.

Glad Påsk!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s