Hur gör man?

De flesta av oss lever ett liv fyllt av måsten, vissa är påtvingade medan andra är självvalda. Men hur gör man plats för det man vill bland alla måsten?

Jag älskar att läsa och skriva, men tyvärr räcker inte riktigt tiden och orken till. I alla fall inte till skrivandet och det gör mig en smula ledsen om jag ska vara ärlig. Däremot har jag senaste veckorna lyckats ta mig tid att läsa en del böcker, jag gillar att läsa feelgood romaner. De får gärna utspela sig under en annan tidsepok än den vi lever i, det ger näring till fantasin och en duktig författare lyckas skapa en känsla där man hamnar mitt i historien som utspelar sig. Just nu läser jag bokserien Ellens val som utspelar sig under tidigt 1900-tal. Något som är väldigt unikt med den här bokserien är att det är olika författare som skrivit de olika böckerna i serien. Nummer ett och två är skrivna av en författare, de efterföljande tre är skrivna av en annan författare, och till bok nummer sex och sju byter det författare igen. Jag var först väldigt tveksam hur det skulle fungera, olika författare har ju sitt eget sätt att berätta. Men faktiskt så fungerar det, de första kapitlen kändes lite annorlunda språkmässigt när det bytte författare, men sen var man på något vis inne i berättelsen igen. Sen kanske jag är lite nördig när jag läser och inte bara läser och hänger med i berättelsen utan jag måste reflektera över berättarkonsten, sucka över stavfel och konstig grammatik.

Nåja, det var inte Ellens val jag skulle skriva om utan egna val, för de flesta måsten i livet har vi i något skede valt själva. För ett år sedan städade jag ganska mycket bland mina måsten, tyckte att jag i något skede förra sommaren började komma till en form av lagom. Men uppenbart är att man förändras ständigt som människa, vi får nya värderingar, en ny syn på saker utan att vi egentligen märker det eller ens tänker på det.
Tänk själv tillbaka ungefär ett år, vad har du förändrat på ett år? På vissa plan säkert ingenting, medan på andra en hel del.

Senaste året har förstås för min del inneburit stora förändringar, både i livet och för mig som person. Mina värderingar och min syn på saker har ändrats väldigt mycket. Däremot så lyckas man ju inte alltid leva som man lär eller vad vi ska kalla det. Det finns mycket saker jag vill göra, saker jag vill förändra, men ibland tar det tid att hitta nycklarna till det. Ibland har man nyckeln, men så råkar man slarva bort den igen. Det kan vara väldigt frustrerande när man vill förändra men vet inte hur eller ens vad, man vet bara att man vill ha förändring.

För mig är det just nu läge att slå mig ner med papper och penna för att skriva ner vad jag vill. Det hjälper ofta att få ner allt på papper. Hur ser det ut just nu, vad gillar jag av det och vad tycker jag mindre bra om. Vad vill jag förändra och vad är mitt mål, vart vill jag komma. På så sätt kan man få till en plan och på så sätt få till den välbehövliga förändringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s