Änkepodden

Jag vet att jag skrivit om detta förut, men jag känner att jag åter igen vill lyfta fram Änkepodden. Den finns på alla ställen där poddar finns. Jag lyssnade igenom alla avsnitt redan under tiden vi gick igenom sjukdom och död. För mig var det som att någon satte ord på mycket av det jag kände inom mig.

Änkepodden är två mycket kloka kvinnor som i olika skeden i livet förlorat sin livspartner. De pratar oblygt och öppet om svåra saker, konstiga saker och livet i stort. Jag har för mig att de brukar säga att de pratar om livet i allmänhet och döden i synnethet.

Jag rekommenderar varmt att lyssna på den, oavsett om man förlorat någon nära eller inte. Det finns många kloka tankar i podden som ger en perspektiv på livet.

Jag minns att jag förra vintern lyssnade på flera avsnitt medan jag plogade snö. Ibland var jag tvungen att stanna upp och fundera en stund, eller bara för att torka tårar mitt i snöplogningen. De bjuder på både skratt och tårar på ett oerhört smittsamt sätt.

Periodvis lyssnar jag en del på poddar, det är ofta väldigt inspirerande att höra andra berätta om olika saker. Det är sällan man får ”se saker” helt ur någon annans perspektiv. I en podd blir det automatiskt så eftersom du inte kan påverka berättelsen eller diskutionen med dina egna.tankar och åsikter.

Lyssna på en podd, du kan både lära dig något nytt och få ett nytt perspektiv på ”gamla tankar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s