Tiden

Eller snarare brist på densamma. November har försvunnit i ett nafs, mycket på grund av jobbet förstås. För er som inte vet så jobbar jag på en däck och serviceverkstad och nu är det förstås högsäsong med vinterdäcken. Senaste veckan var helgalen eftersom förra helgen bjöd på snö efter en lång varm höst med 10 plusgrader till och med på nätterna. Det är samma visa varje år, folket blir lika chockade och ingen har ens tänkt tanken på vinterdäck innan halkan är här. Nåja, jag ska inte orda mer om vad jag tycker om den saken, det är vad det är. Vi jobbar halvt ihjäl oss under cirka två veckor på verkstaden. Detta trots att perioden man har på sig att byta till vinterdäck är 1,5 månad, men 70% väljer att inte byta däck i god tid.

Nog om det… Idag är det så kallat ”Lilla Jul” på Åland, Linus och jag har besökt mina farföräldrar och ätit lite julmat. Kvällen har spenderats i ryggläge framför en film på netflix. Inga julmarknader, inget spring i butiker, bara lugnt o skönt.

På tal om Lilla Jul så hörde jag för ett antal år sedan Mark Levengoods kåseri i sveriges radio om Lilla Jul, jag skrattade formligen så mycket att jag nästan kissade på mig. Så nu mina vänner tänkte jag faktiskt bara avsluta med att länka till den fantastiska beskrivningen om Marks Lilla Jul.

https://sverigesradio.se/artikel/6032401

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s