De tre vise tänderna

Jag har senaste tiden påbörjat skrivandet av flera blogginlägg, men av någon anledning har jag inte lyckats slutföra dem för publicering. Skrivprocessen är komplicerad och ibland så behöver de ligga och gro ett tag. Ibland hamnar de i sopkorgen, ibland blir de plötsligt klara och publiceras.

Just idag är jag hemma och vilar efter min tandoperation jag gjorde igår. En envis visdomstand som inte ville komma upp utan den fastnade halvvägs. Men nu är den borta och så även de andra två visdomständerna jag hade i överkäken, de två lossnade dock med ett litet plopp precis så där som Emil sade till Lina i Astrid Lindgrens saga. Så nu är jag äntligen av med de tre ”vise tänderna” som alla bråkat med mig på ett eller annat sätt. Det känns dock som jag fått en rejälare käftsmäll på högersidan, jag innehar även till utseendet vissa likheter med en hamster. Tack och lov hjälper värktabletter och kyla mot smärtan. Imorgon blir det jobb igen och om en vecka eller så ska det väl kännas ganska som vanligt igen.

Meningen var att tänderna skulle ut redan i våras, men av olika orsaker så blev det ombokat. Jag hade utifrån vad alla runt mig berättat föreställt mig det hela betydligt mycket värre än vad det är. Däremot är jag trött, jag märker att kroppen har fullt upp med att hantera läkningen. Jag försöker just nu vila och ge min kropp näring för att den ska orka. Båda saker är för mig en utmaning, jag är inte världsbäst på att äta tillräckligt annars heller och nu är det flytande och halvfast föda som gäller.

Av någon anledning så skulle jag vilja äta både det ena och det andra som inte går att äta just nu. Just typiskt att vara sugen på kyckling när jag inte kan tugga den, jag tror liksom inte att mixad kyckling är riktigt samma sak.
Jag lagade en linssoppa med tomat och kokosmjölk till lunch, smakade helt okej när jag smakade av innan jag mixade den. Efter var en helt annan historia, tydligen ändrar smaken väldigt mycket när man mixar linserna. Nåja, jag åt min avsvalnade portion till lunch, men det får nog bli något annat till middag tror jag.

Jag ska se om jag lyckas skriva klart något av de påbörjade inläggen så ni får lite mer att läsa om än utdragna tänder. Men innan dess får ni hålla tillgodo med att jag gjort mig av med min ”visdom”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s