Koppla bort

Det är viktigt att komma bort från vardagen ibland, koppla bort allt. Till semestern valde jag att logga ut från sociala medier, jag har loggat in på facebook en gång i ett jobbärende sen jag gick på semester.

Men, med att komma bort så menar jag inte bara bort från sociala medier, utan faktiskt iväg hemifrån. De senaste dagarna har jag spenderat på en ö långt ute i skärgården. Långt bort från min vanliga vardag som helt enkelt fick ta paus. Jag har underbara människor som ställer upp och tar hand om mina hästar så vi kunde åka iväg.

Jag älskar den åländska skärgården, jag älskar att vara vid vattnet, njuta av lugnet. Sitta med min kaffekopp och njuta av naturen, svärten som simmar i vattnet, tärnan som kommer som en pil dykande från luften och fångar småfisk. Man tar dagen som den kommer, ingen stress, inga måsten. Pysslar på, målar ett fönster, lagar lite mat, städar en hylla eller putsar ett fönster. Man gör det man känner för, inget tvång och inget måste. Jag är ju inte den som bara kan sitta still, men det är rogivande att veta att jag måste inte göra vissa saker.

Jag älskar att läsa böcker, en bra bok kan jag utan problem sträckläsa, och jag är mer eller mindre okontaktbar medan jag är i bokens värld. Däremot har jag sällan ro att läsa nu för tiden. Men den senaste semesterveckan har jag hittills läst en bra deckare och har påbörjat en ny feelgood roman. Jag hoppas att läsandet ska inspirera mig att skriva lite grann igen.

När man är hemma är man tillgänglig, man har alltid måsten även om man är ledig. Därför är det skönt att komma bort några dagar och bara göra det man känner för. Njuta av livet helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s