Nästa farväl

Tiden är kommen för min gamle krigare Bubblan, 17år och 4 månader gammal så är det dags att somna in. Hon är fortfarande glad och pigg i huvudet, men kroppen orkar inte mer. En trött kropp måste få ro, den måste få sin eviga vila. Hur ont det än gör i mig så är det min skyldighet att ta beslutet för min gamle vän.

Vi har gått igenom så mycket tillsammans, hela mitt vuxna liv har hon funnits vid min sida. Älskade hund vad du kommer fattas mig. Tårarna rinner och hjärtat vägrar förstå att vi alldeles snart ska skiljas åt, det gör fysiskt ont i mig, mitt hjärta brister.

Så många minnen, så mycket glädje och skratt du bjudit på genom åren. Minst lika många gråa hår har du även gett mig med dina upptåg som äkta ”terrierist”. Jag minns ännu kvällen när du föddes, du och dina syskon som kom ut en efter en. Du var så liten så du fick plats i min handflata och givetvis så var det tvunget att en av er skulle bli min. Att det blev just du Bubblan, det var för att jag tyckte du hade den finaste teckningen av alla med dina bruna bubblor på ryggen.

Vi har gått igenom glädje och sorg i flera omgångar, vi har i drygt 17år levt i en sorts symbios där vi alltid funnits i ett samspel och en förståelse för varandra. Vi har kommunicerat ordlöst och litat blint på varandra. Alltid utan koppel, alltid vid min sida, aldrig något tvivel om att du inte skulle lyssna och göra det jag ber dig om. På ålderns höst har hörseln nästan försvunnit och egensinnet tagit allt större plats. Med ålderns rätt har ramarna suddats ut och du har fått en frihet att bestämma själv till stor del.

Samtidigt har du alltid varit den mest självständiga individ jag någonsin mött, med en enorm integritet och ett klanderfritt självförtroende. Det finns ingen som du Bubblan, och det kommer heller aldrig att finnas någon som du. Du har alltid varit min nummer ett och kommer alltid att vara det. Tack för att du blev min hund och tack för att du funnits vid min sida alla dessa år, tack från djupet av mitt hjärta, jag älskar dig!

Vi har några sista dagar tillsammans innan det är dags, de fyller vi med kärlek och extra mycket godsaker i matskålen.

En reaktion till “Nästa farväl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s