Fyra månader

Maj månad kom och försvann i ett nafs. Den fjärde månaden har strax gått, det känns ännu mer som en evighet av tid nu. Vi har avklarat en fantastiskt fin minnesfest, en trädplantering och med allt detta också någon form av avslut på ett stort kapitel av mitt liv.

Jag har börjat ett nytt kapitel, ett spännande kapitel av mitt liv som fylls av förändringens vindar. Livets bok blir ju vad man gör den till, vissa av oss får kort tid på sig, medan andra får lång tid på sig att skriva sin bok. Det vi ofta glömmer är att fylla boken med innehåll, vädefullt innehåll.

Jag har under de senaste 20 åren ägnat all min tid (och pengar med för den delen) till hästarna. Jag har älskat hästlivet och det har alltid varit en del av mig. Även om livet med hästar kan vara innehållsrikt så kan det också vara väldigt begränsande, speciellt när man har eget stall. Jag har aktivt valt bort saker som att resa och uppleva saker tidigare i mitt liv. Har jag åkt någonstans så har det i regel alltid varit hästrelaterat.

Jag har inte känt behov av att resa eller uppleva sånt tidigare i livet, eller jag har kanske rättare sagt inte prioriterat det. Men nu vill jag börja göra saker för min egen skull, jag vill uppleva saker och jag vill kunna åka iväg utan att det är ett stort besvär. För när man har ett gäng hästar, och dessutom individer som kanske inte alltid är de enklaste att hantera, då är det ett besvär när man ska åka bort.

Jag har på något vis lite tappat orken och drivet jag haft tidigare när det gäller hästarna. Jag tar mig inte tiden som behövs, för jag har helt enkelt inte någon lust. Därför har beslutet nu vuxit fram att det är dags att hitta en lösning även för Stina. Vi får se hur den lösningen ser ut och när den sker, men hoppeligen inte så långt på framtiden. Stina förtjänar att vara hos någon som har tid och lust att jobba med henne, hon behöver det. Jag kan inte ge henne det, åtminstone inte i nuläget.

Jag kommer för den skull inte vara helt hästlös, men jag är nöjd med ett par gamla ponnytanter att pyssla om. Sen får vi se om jag framöver hittar tillbaka till glädjen i stallet i framtiden. Men just nu har jag så mycket annat jag vill fylla min livsbok med, så mycket annat jag vill lägga min tid och enerig på.

På ett sätt förundras jag över hur snabbt livet kan förändras, inte bara att man plötsligt kan hamna avgrundsdjupt ner i sjukdom och död. Man kan även förhållandevis snabbt ta sig åt andra hållet, bara man vågar ta för sig av livet och vågar göra förändringar. Bara man vågar välja glädje! Rensa bort saker och personer som tar av ens energi, välja personer och saker som ger glädje och som får dig att må bra istället. Fyll livet med glädje, framtiden är spännande och den blir precis det du gör den till!

Jag väljer glädje!

2 reaktioner till “Fyra månader

 1. Känner så igen mig i din process, förra året fyllde jag min ” livsbok”, fixade upp balkongen ogjorde den till ” min” rensade ur saker och bytte garderober.
  Har ingen häst men en katt som behöver matte och saknade husse massor o länge, idag har katten vant sig. Fortfarande försöker vi överleva vissa dagar o andra dagar flyger iväg. Försöker skriva nya kapitel i boken själv i planera saker jag kanske inte gjort eller helt enkelt inte tagit mig råd/ork/ lust att göra förut.

  Gillad av 1 person

 2. Jag undrade varför du inte skrivit på så länge, så jag letade upp din blogg. Det visade sig att du visst har skrivit, men att något hänt i min följelänk för din rss-feed så jag har missat allt sedan rådjuren lekte trädgårdsmästare!

  Nu har jag läst ikapp och stundtals haft ett stort leende på läpparna, stundtals blinkat emot tårarna.

  Tack för att du delar med dig och varmt lycka till med din livsbok! ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s