Du blir det du väljer att vara

Jag återkommer till ämnet personlig utveckling igen. Det finns otroligt många motivationsfilmer och självutvecklingsfilmer på YouTube. Periodvis tar jag stöd av speciellt ”motivational speakers”, det lyfter och stödjer mitt eget mindset och hjälper mig att bibehålla min positiva inställning. För en positiv intställning kommer inte automatiskt, man måste jobba för den. Man måste underhålla den, speciellt när livet är hårt mot en. Det finns jättemånga framgångsrika driftiga personer i världen som delar med sig av sitt tankesätt genom motivationstal och workshops. Jag har lyssnat på en del olika, vissa gillar jag mer än andra. Men gemensamt är att alla är överens om att framgång oavsett plan börjar med dig själv, det är endast du själv som kan skapa din egen lycka och framgång.

Livet kan vara överjävligt hårt, många av de talare som är riktigt bra har gått igenom rejäla svårigheter i livet. Jag vet för egen del att händelser i livet kan förändra dig i grunden, det kan öppna dina ögon och ge dig en helt ny syn på livet. Det jag gick igenom i början av året, att se den du älskar brytas ner av sjukdom och tas ifrån dig, att förlora sin livspartner, det förändrar, det gör dig ödmjuk inför livet.
Jag har fått ett uppvaknande att livet sker nu, och det är alldeles för kort för att syssla med saker som man egentligen inte vill göra.

Det är en del i att jag även ganska snabbt gav mig själv tillåtelse att släppa Robert, att inte hänga kvar i det som varit. Vår tid, våra år tillsammans är över, jag fanns där för honom genom allt och ända till slutet. Jag får inte tillbaka det, hur mycket jag än försöker hålla kvar så är han borta för alltid. Därför valde jag att släppa taget, att tillåta mig själv att gå vidare och skapa ett nytt liv. Mitt liv är under förändring, allt tar tid men jag strävar efter att följa mitt eget hjärta och min egen vilja. Ibland blir jag otålig, jag vet vad jag vill men det tar tid att komma dit. Ibland blir jag less och orkar inte riktigt ta tag i det som behöver ske. Det är ännu lite saker kvar att reda upp i dödsboet, speciellt kring taxirörelsen. Det är hög tid att ta tag i det, för jag skulle önska att det mesta är klart innan semestern så jag bara kan koppla bort allt. Vi får se hur det lyckas, allt hänger inte på mig, men jag behöver vara drivande för att vi ska komma igenom allt.

För att kunna ha ett positivt mindset så måste man skapa förutsättningar för det. Man måste kunna rannsaka sig själv, man måste göra sig av med det eller dem som skapar negativa känslor. Just den biten är svår, den kräver en väldigt god självkänsla och självsäkerhet. Att utestänga någon från ditt liv, eller göra dig av med något som tar för mycket av din energi, det är inte lätta beslut. Men det är nödvändiga beslut som gör en väldigt stor skillnad i om du lyckas med det du önskar eller ej. Vissa beslut gör ont, men de måste ändå tas. Det blir bättre sen, även om det gör ont i stunden.

Livet sker nu, ska vi vara med och fylla livets bok med värdefullt innehåll så måste vi vara beredda på att göra förändringar, hur obekväma de än är. För du kan inte göra samma sak om och om igen och förvänta dig ett nytt resultat, du måste göra något annorlunda för att uppnå nya resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s