Ett lyckat kalas!

Lördag 14 Maj är nu avklarat och Roberts minnesfest har gått av stapeln.
Dagen började med svordomar och humor. Som ni säkert läst tidigare så planterade jag violer i rabatten tillsammans med Roberts träd när vi spred askan för två veckor sedan. De har tagit sig jätte fint och hade massor med blommor.
Några dagar innan festen så sa jag -Det skulle ju va just snyggt om man kommer ut på lördag morgon och rådjuren varit på besök.

Mycket riktigt, när jag öppnar ytterdörren på lördag morgon möts jag av en rabatt utan blommor. Varenda viol är avknipsad och uppäten, plantorna står kvar de flesta, men de är helt utan blommor. Min första reaktion var förstås en ramsa med svordomar som inte passar att återge i skrift, i nästa andetag började jag skratta.
Jag är säker på att Robert hade ett finger med i spelet och att han skrattade mycket gott åt sitt upptåg.

Jag fick oplanerat hoppa i bilen för att åka till butiken och hämta lite nya växter. En knippe smultronplantor och några dahlior åkte ner i jorden och de stackars violerna samlade jag ihop i en balja. Violerna kommer igen och de blir fina bara de får lite tid, men det var en aning förargligt att de skulle trimmas just den natten. De får åka ner i krukor och ta sig på nytt så blir de säkert jätte fina om nån vecka igen.

Dagen fortsatte med de sista förberedelserna av smörgåstårtor och diverse annat. Från kl.13 körde vi igång direkt och dagen rullade på med en jämn ström av besökare. Jätte kul att så många ville komma och dela dagen med oss. Stämningen var på topp och eftersom många läst mitt inlägg på facebook om de avknipsade violerna så kom det nya blommor i långa banor.

Idag har jag planterat lite blommor och pysslat på, tempot är lite avslaget för det blev en lång dag igår. Hundarna är helt slut och sover så fort de får chansen!

Stort och varmt tack till alla som deltog, och ett stort tack till alla er som hört av er men inte kunde komma. Vi fick många fina bidrag till Minnesboken som ska sparas till Linus, om någon vill skicka en rad om Robert som passar i minnesboken, så går det bra att mejla till mig: pernilla@ankebetraktelser.com
Än finns det sidor att fylla, och jag vet att historierna om Robert är många!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s