Trädgårdstider

Våren är här på riktigt vad det verkar, det börjar klia i odlingsfingrarna i vanlig ordning. Nu har jag egentligen inte odlat något med ordning sen vi flyttade hit 2017, jag saknar mitt växthus som fanns vid gamla huset. Jag har försökt odla lite rödbetor, morötter och sånt, men eftersom vi har de berömda ”mördarsniglarna” här så är det inte alltid så hejsan att odla något.

Jag sitter just nu och drömmer om ett nytt växthus, ett stort sådant som kan nyttjas på flera sätt. Jag vill dels kunna odla tomater, paprika, gurka med mera, men också ha en liten oas där man kan sitta och fika, läsa en bok eller bara njuta.

Naturen, skogen, trädgård och odling är saker som fyller mig med energi och lugn. Att få gräva med fingrarna i jorden eller att tassa barfota en tidig sommarmorgon i daggvått gräs, det ger lugn till själen och energi till kroppen. Lika så en promenad i skogen, lyssna till skogens ljud och känna den mjuka mossan under skorna och solens strålar som letar sig genom trädkronorna. Det är verklig livskvalitet och njutning.

Jag har inte förodlat något inne i år, jag vet inte ens om det blir något odlande alls. Men drömma måste man göra och planera för framtiden. Jag kommer antagligen att köpa mig en tomatplanta eller två att ha på altanen och lite sommarblommor till mina krukor. Roberts rabatt skall också planeras med lite lökar och perenner. Men för övrigt så får det här året bli drömmarnas och planerandets tid, så kanske jag fått klarhet i allt inför nästa odlingssäsong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s