Lagd i jord

I fredags åkte Linus och jag för att köpa Roberts minnesträd. Det blev som planerat en klotlönn, den kommer bli mycket vacker och lite lagom stor. Igår påbörjade jag projektet med rabatten där trädet nu planterats tillsammans med Roberts aska. Jag grävde bort grässvålen och lastade allt i en överfull skottkärra. Jag kunde ju ha bytt till skopa på Avanten och lastat grästuvorna i den, men lite lat kan även jag vara… Sen bedrogs nog latheten helt klart av visheten, för en överfull skottkärra med gräs och jord är svintung!

Där lämnade jag det hela igår för planerad fortsättning idag. Linus och jag har inhandlat ett gäng violer för att kunna göra lite fint i rabatten, trädet är ju ännu bart utan löv så det blir ju lite trist. Så idag grävde vi klart och Robert fick komma till sin sista vila hemma på gården. Det känns skönt att ha det gjort och jag är jättenöjd med resultatet.

På sikt har jag tänkt sätta lite lökar för vårblomning och några perenna växter så rabatten har liv hela säsongen. Men i väntan på det får violerna pryda rabatten och småningom kärleksörten som även den fått flytta in i Roberts rabatt. Lite kantplåtar och annat kommer det att bli på sikt, men det får växa fram vartefter. Jag är nöjd att vi fick det klart innan minnesfesten som är den 14 Maj, så alla kan få se var vår Robert vilar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s