Tre månader

I skrivande stund är det några få dagar kvar av April, det har strax gått tre månader sedan Robert lämnade oss och jordelivet, men det är 120 dagar sen han var hemma sista gången. Den senaste månaden har fyllts av mycket jobb och även mycket annat. Livet har gått vidare på många sätt och saknaden är en helt annan. Jag har valt att gå vidare, lämna väldigt mycket bakom mig för jag vill och orkar inte leva kvar i den jobbiga tid som var på slutet. Jag har på ett vis distansierat mig medvetet från allt som hänt, sen om det är för att jag bara behöver en paus, eller om jag är ”klar” med det hela, det vet jag inte. Men det känns som att jag har en bit kvar att gå igenom och den tror jag att kommer nu. Det är dags att hålla minnesfest och att få Roberts aska i jorden tillsammans med minnesträdet som ska planteras.

Senaste tiden har jag varit, och är lite less på allt som ska ordnas, speciellt med taxifirman. Jag har haft en period där jag stundvis känt en form av besvikelse. Även om man inte kan rå över sjukdom och död, så kommer ändå en viss känsla av svek och det har känts jobbigt att JAG ska behöva reda upp allting. Jag sa direkt när det blev på tapeten att Robert skulle börja med sin taxiverksamhet att jag kan hjälpa med lite marknadsföring, men jag vill inte engagera mig i taxin i övrigt. Köra taxi finns inte ens på min världskarta, det är inget jag över huvudtaget ens kan tänka mig att göra. Men nu sitter jag här med en hel taxiverksamhet i famnen. Tack och lov har jag jätte duktiga chaufförer som tar hand om det dagliga arbetet med bilarna, men jag har fortfarande en stor administrativ och ekonomisk del att hålla reda på. Det skapar en form av stress för mig att ha ansvaret för något jag egentligen inte vill hålla på med. Jag kan inte göra saker halvhjärtat, jag måste gå in till 100% och göra det bra om jag ska göra något. Men jag har inte 100% att ge till detta eftersom jag inte har intresse till det. Jag hoppas vi kan hitta en lösning där firman kan leva vidare, men på sikt blir det nog utan mig.

Ja, änkebestyren är många just nu och kommer att vara det en period framöver tills allt är klart. Men just nu är det först och främst en däcksäsong på jobbet som måste komma till sin ände, och det är en trädplantering och en minnesfest som ska genomföras. Därefter är det dags för allt annat, bouppteckningen är klar så nu går det att flytta över försäkringar, fordon o.s.v. Det skulle vara skönt att ha så mycket som möjligt klart till semestern som börjar i mitten av Juni, för jag vill kunna vara ledig och göra det jag känner för i år.

En reaktion till “Tre månader

  1. Jag tappar andan av allt du måste ta dig igenom! Och på något sätt upplever jag en enorm stolthet och lättnad över att höra dig berätta om känslan av svek och besvikelse! Det är så sunt allt det du känner och det känns tryggt att veta att du faktiskt vågar känna det.

    Så jag sänder dig styrka och mod att fortsätta på din stig, du fantastiska kvinna! Och en gnutta förstånd att be om hjälp om du känner att du behöver det. ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s