Falskhet

Jag vet inte vilket annat ord jag skulle använda, googlar man synonymer till falskhet så finns en lång lista med bland annat dessa ord

oärlighet, opålitlighet, dubbelspel, svek, svekfullhet,  otillförlitlighet, oriktighet, dubbelmoral, förljugenhet, hyckleri, lögnaktighet, ohederlighet, osanning

Det här är en egenskap som vissa människor besitter och jag har jätte svårt för just det. Falskhet för mig innebär att man inte står för det man säger eller lovar. Falskhet utgörs många gånger av dubbelspel, personer som säger en sak till dig men en annan sak bakom din rygg. Falskhet är också svekfullhet, personer som lovar men aldrig håller det som lovats. Det kan också vara när personer säger en sak med ord, men raka motsatsen med sina handlingar.

Det krävs väldigt mycket för att jag ska lita på en annan person, det är ytterst få personer jag litar på fullt ut. För att jag ska lita på någon så måste de visa att de går att lita på och det krävs väldigt lite för att förbruka mitt förtroende. När man utsatts för svek av personer som i ens tycke borde gå att lita på, då blir man för varje gång mer och mer försiktig. Svek gör ont, det är inte bara känslomässig smärta utan det gör fysiskt ont att bli sviken av någon som du trodde att fanns där för dig.

Med åren har jag i allt större utsträckning börjat välja vilka personer jag vill ha i mitt liv. Jag har aktivt valt bort nära relationer som antingen skadar mig eller som inte ger mig något. En relation måste vara ömsesidig, den får inte bara ta eller bara ge. Personer som förbrukar min energi försöker jag akta mig för, det slutar alltid tokigt att umgås allt för mycket och intensivt med den typen av relationer.

För mig spelar det ingen roll om det finns blodsband, det är helt oviktigt. Jag blir inte mindre sårad eller mer överseende bara för att det finns ett släktskap. Tidigare har jag stått ut med saker på grund av någon sorts plikttrogenhet, men allt eftersom jag insett hur vissa relationer skadar mig så har jag nu helt lagt bort det.

Ingen kan såra dig utan ditt medgivande

Kay Pollak

Det här citatet har jag publicerat förut, det passar mycket bra in i det här ämnet. De personer du släpper in, de personer du tillåter att få vara dig nära och som du litar på, de personerna ger du ditt medgivande till att kunna såra dig. Rätt personer gör inte det, de låter bli att såra dig, det är genom att avsluta eller distansiera sig från relationer som sårar dig som du kan ta tillbaka ditt medgivande.

Så kom ihåg de orden, ingen kan såra dig utan ditt medgivande! Välj noga vem du ger ditt medgivande till och var inte rädd att ta tillbaka ditt medgivande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s