Glad påsk

Påskhelgen är i full gång, det är skönt med lite extra ledighet. Även om det är första påsken så är det inte något speciellt mer än några extra lediga dagar. Vi har aldrig firat påsk annat än att Linus fått lite påskgodis. Vi har aldrig skapat några egentliga traditioner kring påsken.

Jag kikade in på sociala medier en sväng ikväll, många firar runt om med familj och goda vänner. Själv ligger jag för stunden i soffan och skriver detta. Dagen har fyllts med allt från träning på gymmet till några timmar Avantkörning tillsammans med Ronja (unghunden) och kaffemuggen. (se bild nedan) Vi har sladdat våra grusvägar och mockat lite i ena hästhagen.

Jag är inte så mycket för det här med traditioner, ibland kan det vara trevligt med valda delar, men för det mesta väljer jag att undvika dem. Det kan förstås även bero på att jag inte har någon religion, eftersom de flesta traditioner som finns i vår kultur är kopplat till religion. Den enda högtiden jag firar lite grann är julen. Jag julpyntar lite, vi äter julmiddag på julafton och så är det lite julklappar till barnen. Men jag gör det mest för Linus skull, annars vete tusan om det skulle bli något av det heller.

I mina yngre år när jag inte hade egen familj så jobbade jag nästan alltid på julafton så mina kollegor fick vara lediga. Det var en utmärkt ursäkt att slippa undan åtminstone en del av julfirandet. Mina föräldrar separerade när jag var 17år och nära på att räknas som vuxen. Eftersom jag var så pass gammal då, så blev det aldrig några nya traditioner kring högtiderna för mig. Jag upplevde det endast som jävligt jobbigt, och blev inte vän med julfirandet igen förrän jag blev mamma själv och fann en orsak att skapa ett eget julfirande. Att det blev jobbigt har flera orsaker, men jag tänker inte djupdyka i dem, inte här i bloggen och inte annars heller.

Så, familjehögtider i all ära… tack, men oftast Nej tack!

Jag hoppas ni alla har en trevlig påskhelg och gör den till det ni själva önskar, och inte till vad traditioner tvingar fram.

En reaktion till “Glad påsk

  1. Det är så skönt att läsa att jag inte är den enda som inte är ett fan av högtider. ❤ Jag ligger på soffan med hundarna, har varit i stallet en sväng och i övrigt en helt vanlig helg för min del.
    Förut har jag flytt in i arbete på högtider, men med tjänsten jag har nu måste jag vara ledig röda dagar. Man anpassar sig och skapar sitt eget helt enkelt. Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s