Minnesträdet

Som jag tidigare berättat så kommer vi att plantera ett minnesträd på gården. Det blir vår plats för Robert och vårt sätt att vårda hans minne. Vid trädets rötter kommer vi att sprida Roberts aska, han kommer för alltid att vara med oss och vi kan se trädet växa och frodas.

Jag har ännu inte bestämt helt vilken typ av träd det blir, men det lutar åt en klotlönn. Klotlönnen blir inte så jätte stor, den har en tät och vacker form på sin krona och den är förhållandevis tålig. Nackdelen med en lönn är väl den enorma mängden med stora löv den fäller på hösten, men det är väl ett ganska litet pris att betala för att få njuta av ett vackert träd.

Jag hoppas att våren är så på vår sida att vi kan plantera i början av Maj. Jag skulle vilja att det är på plats innan minnesfesten vi ska hålla den 14 Maj. Det är några få veckor kvar, så än finns det hopp att våren hinner tina upp tjälen i marken.
Vi måste även bestämma exakt var trädet ska stå, det är klart på ett ungefär men inte helt bestämt. Jag ska göra en liten skiss så jag får allt att passa ihop med en del planer och idéer som Linus har. Det inbegriper såna saker som staket, en bänk eller möjligen två, lite buskar och kanske lite blommor, vi får se. Det växer nog fram allt eftersom, men staketet är en mycket bra idé med tanke på alla rådjur som springer över vår gård.

Allt faller nog på plats bara våren tar över och vintern lämnar oss på riktigt.

En reaktion till “Minnesträdet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s