Hitta ett varför

Nu kommer ett sånt här ”självutvecklingsinlägg” igen, men jag kommer ständigt att återkomma till det så ni får helt enkelt vänja er!
Jag gillar det här med personlig utveckling, att sträva efter att bli en bättre version av sig själv. Det svåra är att lyckas utan att tappa bort sig själv längs vägen. Men som med allt är även detta en balansgång och man kan bara ta till sig det man är redo för.

Att jobba med den mentala biten är tufft, att försöka förändra gamla tankemönster är jätte svårt. Men det går bara man ger sig fan på det, bara man verkligen vill förändra. För man kan inte fortsätta göra samma saker och förvänta sig nya resultat, man är tvungen att förändra något för att kunna få nya resultat.

Förändring är jobbigt, ibland tvingas man till förändring av saker man inte kan styra över. Jag har genomgått enorma förändringar i livet det senaste halvåret. När man är mitt i något så är man blind för det som sker, man kanske inte vill eller ens orkar se på sitt liv med kritiska ögon. Men när du tvingats genom förändring och sedan börjar kunna se saker i backspegeln så får man ett helt nytt perspektiv.

We can have more than we’ve got, because we can become more than we are

Jim Rohn

Det här citatet ligger det mycket sanning i tycker jag, vi kan alla bli mer än vi är, vi kan alla utvecklas och vi kan alla göra verklighet av våra drömmar. Men vi måste jobba för det och vi måste framför allt tro på det!
Det som jag tycker är svårt är att lyckas bena ut vad som är mitt varför. Varför vill jag uppnå ett visst mål med min kost och träning? Varför vill jag ha en häst som kan tävla på V75?
Varför är nyckeln till framgång, för vet du inte varför du vill uppnå en viss sak så kommer du förmodligen inte att lyckas.

Jag har definitivt mer än jag hade för tio år sen, och jag är definitivt mer än vad jag var för tio år sen. Jag vet att jag har utvecklats och jag vet att jag kan åstadkomma saker bara jag har ett varför. Så det är bara att fortsätta framåt, fortsätta utveckla och förbättra, och komma ihåg att njuta av livet!

3 reaktioner till “Hitta ett varför

  1. Det är tufft att se på sig själv och sitt liv med kritiska ögon och gå till botten med det. Men precis som du säger så är varför en bra motivator och får en att kämpa framåt. Jag insåg då jag läste ditt inlägg att jag inte funderat på motivatorn till mina förändringar, inte på det sätt som du beskriver. Visst har jag ju velat ha en förändring, men själva motivatorn varför har saknats. Tack att du gav mig en ny insyn!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s