Skogens energi

Varje människa behöver hitta sitt sätt att ladda energi och kraft för att må bra. Jag har flera saker jag tycker om att göra, men det som ger mig mest lugn och kraft är skogen. Jag bor med skogen runt mig och jag älskar att promenera i skogen. Det är på något vis meditativt att ströva runt i skogen, ibland får man lyssna till fågelkvitter, ibland är det tyst och lugnt som att hela världen sover, ibland susar vinden och det knakar i träden. När våren kommer kan man börja spana efter spännande växter och svampar. I höstas nördade jag ner mig i svampträsket rejält, jag plockade en del matsvamp, men mest spanade jag efter olika spännande vackra svampar för skogen är full av dem. Jag äter inte svamp själv, men har snälla vänner och släktingar som ställer upp och äter det jag plockar. Jag hittade massor av olika arter utöver de vanliga som man känner igen och brukar plocka, bland annat en otroligt vacker svart taggsvamp som ni ser på inläggsbilden.

Även havet eller mindre vattendrag ger mig trivselfaktor, att sitta på en bergsklack och se ut över vattnet ger också ro, så länge vattnet är lugnt. Oroligt vatten ger mig inte samma känsla, däremot ett stormande hav där vågorna slår in över land kan vara häftigt att se på, men det ger inte lugn för mig. Havet kan vara skrämmande när det sätter den sidan till.

Jag är egentligen inte den som tycker om att promenera för promenerandets skull, det måste finnas ett syfte. Nu har jag en hund som väldigt gärna springer i skogen med mig och håller mig sällskap, och att spana efter växter och svampar är väldigt roligt. Skogen ger mig energi och kraft samtidigt som den ger mig ett lugn. Lugnet är väl det jag främst behöver, att varva ner från mitt normalt sett ganska huvudlösa tempo jag håller.

Så gillar du skogen? Ut med dig, studera växter, svampar, mossa, kottar och allt annat spännande som finns där ute… man fördriver lätt flera timmar på det! Man får också bara sitta på en sten och andas in skogens energi, lyssna på fåglarna och bara njuta.

Den otroligt vackra svarta taggsvampen!

En reaktion till “Skogens energi

  1. Just skogen saknar jag. Jag använder den istället som min lugnochrohplats mentalt. Där hör jag fåglarna, känner den mjuka mossan mot mina fötter, solen som strålar in mellan träden, doften… Barndom, helt enkelt! 🥰

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s