Två månader

Nu har det strax gått två månader sen Robert lämnade oss, jag läste precis igenom inlägget jag skrev när det gått en månad. (finns här om någon vill läsa på nytt) Det väcker mycket tankar att läsa inlägg jag skrivit tidigare, för allt har förändrats så enormt mycket.

Min sorg är inte längre lika närvarande, den slår inte undan fötterna för mig när jag minst anar det. Sorgen har slutat köra som en vettvilling med mig i baksätet. Jag bär en saknad, jag bär en tacksamhet över livet vi fick. Jag bär också en enorm tacksamhet till mig själv, för att jag har kunnat acceptera det som hänt. Accepterandet var vändpunkten i sorgen för mig. Jag kan inte påverka det som hänt, jag kan inte göra det ogjort, men jag kan försonas med det för min egen skull.

Det som hänt är orättvist och det gör vansinnigt ont i mig att min son ska behöva växa upp utan sin älskade pappa. Det gör mig ledsen att jag inte kan lindra hans smärta när den kommer. Det händer inte så ofta, men ibland sköljer sorgen och saknaden över honom och det enda jag kan göra är att finnas där. Jag kan inte bära smärtan åt honom, jag kan inte ta bort smärtan, jag kan bara finnas där. Däremot kan jag stå stark för Linus eftersom min egen sorg inte längre tar över.

Bouppteckningen är snart klar och nu kommer nästa steg med nya beslut kring vad som ska hända med allt. Jag har förstås hunnit fundera en hel del, men vissa saker hänger i luften ännu. En sån grej är framtiden för Droskan Taxi, jag tror Droskan kommer att leva vidare, den stora frågan är om jag kommer att vara inblandad i det eller inte?

Med tiden kommer allt att bli väldigt bra, det är jag säker på. Vägen är kanske inte spikrak och det är inget streetrace, men med lite tid och tålamod så kommer man fram även på den krokiga byvägen. Det gäller att passa på att njuta av utsikten längs vägen bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s