Må bra

Jag har alltid varit väldigt dålig på att prioritera mig själv och mina behov. Jag har alltid ansett att mina behov inte är viktiga, jag klarar mig bara alla andra runt mig har det bra och får vad de behöver av mig. Håll i er nu.. för det här händer inte ofta..

JAG HAR FEL!

Om jag inte ger mig själv det jag behöver för att må bra, hur ska jag då kunna ge av mig själv till andra på ett bra sätt? Min energi blir dålig om jag inte mår bra, och då kan jag inte ge den positiva energi som jag vill kunna dela med andra människor.
Även om jag har kommit till den här insikten för ungefär ett år sen så har jag fortfarande väldigt svårt att leva upp till den. Jag har jätte svårt att prioritera mina egna behov. Innan hela den här cirkusen hade jag hittat ett sätt, inte på något vis fullt ut perfekt, men jag tränade regelbundet, jag åt bra mat och jag försökte lyssna på kroppen och ge den vad den behövde.
Som jag skrev i gårdagens inlägg så bar jag på en sjukdomskänsla hela sensommaren och hösten, men jag lyckades ändå hålla igång med träningen även om jag emellanåt fick backa lite. Däremot har jag nu sen jag började jobba igen haft lite problem med att hitta tiden att träna och ändå räcka till allt annat. Det där med mat kommer definitivt med sina utmaningar för mig eftersom äta kommer långt ner på min prioriteringslista.

Utan min coach på Opex Åland hade allt gått i diket, ja inte bara i diket utan långa vägar ut i skogen hade jag hamnat med mat och träning. Hjälpen är guld värd, att få lufta tankarna och reda ut vad som är rimligt och vad som är möjligt för mig. Jag får även piskan på ryggen när det kommer till att äta, eftersom jag får svart på vitt en gång i månaden en InBody mätning av min vikt och kroppssammansättning. Det går liksom inte att fuska utan att det märks, och eftersom jag är en väldigt resultatinriktad person så är det bara att skärpa till sig!

Jag tränar just nu två gånger i veckan, tidigare tränade jag tre gånger. Jag ska tillbaka till mina tre gånger, men jag måste få ordning på vilka byggstenar jag ska spara till mitt torn först. Men Opex är en jätte viktig byggsten för att jag ska hålla ihop.

Oavsett om man är frisk och normalfungerande eller om man lever med kronisk sjukdom så behöver vi alla ta hand om både kropp och själ. Vi har bara en kropp, och förhoppningsvis ska vi få leva ganska länge med den, och då är det trevligare att den är stark och mår bra. Den enda som kan se till att kroppen är stark och mår bra, det är du själv, det gäller bara att hitta det sätt som passar dig.
För mig är upplägget på Opex helt perfekt, jag behöver den hjälpen jag får där. Det ger mig förutsättningar för att långsiktigt och hållbart sköta om min kropp, och då mår även min själ bra.

Sen får man lite bonusboost för själen när man lyfter ett nytt personbästa på träningen, den känslan är faktiskt helt fantastisk! Idag får ni en bild på en av mina favoriter när det kommer till träningen, Trap Bar Deadlift, det är kul att lyfta tungt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s