Energier på annat vis

Jag skrev för ett bra tag sen ett inlägg om energier, (finns här om någon vill läsa) här kommer lite fortsatta tankar om energier. Jag har funderat ganska länge över om det är så att man kan påverkas av energin från någon annans sjukdom. Varför inte egentligen?
Vi påverkas väldigt mycket av energin hos människor i vår närhet, vi påverkas av både positiv och negativ energi. Cancer kan bryta ner en människa fullständigt, den innehåller väldigt negativ energi. Robert hade förmodligen burit på sin cancertumör hela sommaren och hösten, mot sensommaren började cancerns negativa energi att påverka inte bara honom utan även mig.

Ända sen min semester förra sommaren så har jag burit på en sjukdomskänsla som jag inte kunnat sätta fingret på. Eftersom jag själv har en kronisk sjukdom som ibland ger mig problem, så tänkte jag att det var på grund av den. Men ett par dagar efter att Robert gått bort försvann den där konstiga sjukdomskänslan i min kropp. Jag blev oerhört förvånad, stressen och sorgen borde egentligen gjort tvärt om med min kropp.

Jag har tänkt jätte mycket på det här, analyserat, vänt och vridit på det. Sjukdomskänslan jag hade var inte min sjukdom, jag tror det var Roberts sjukdom jag bar. Det var cancerns dåliga energi och Roberts smärta jag bar på.

Jag har även tidigare känt av andras smärta, men då har det i regel varit från de hästar jag haft som stått mig nära. Definitivt inte från alla hästar jag haft, men från de hästar som verkligen släppt in mig i hjärtat och varit mina ögonstenar. När de sluppit sin smärta så har även min smärta lättat. Jag tror i alla fall för min del att det måste finnas den där djupa kärleksfulla länken för att jag ska påverkas på det här sättet.

Jag förstod förstås inte varför jag bar på sjukdomskänslan i ett halvår, inte ens när Robert fick sin diagnos förstod jag. Det var först när känslan så plötsligt försvann som det blev tydligt för mig. Känslan jag hade är omöjlig för mig att beskriva med ord, något känns fel men jag kan inte säga vad. Det är alltså inte så att jag upplevt samma symptom som den som är sjuk, utan det är en mer allmän känsla som inte går att beskriva.

2 reaktioner till “Energier på annat vis

  1. Vad intressant! Jag tror absolut att man påverkas av dem man älskar på det här viset. Jag känner också av vissa saker. Tex förlossningar. Jag har två vänner som jag haft sammandragningar med, trots att jag först inte vetat att det startat för dem och sedan jag det upphört exakt när bebisen fötts. Så jag tror man kan känna många olika saker, bara man är lyhörd. ❤️

    Gilla

    1. Jo, det finns någon märklig koppling med vissa personer. Jag har en sån koppling med min bror, vi bor långt ifrån varann, vi pratar inte särskilt ofta men vi vet och känner när något är galet med den andra. Jag tror det lite handlar om vem man öppnar sitt hjärta för och släpper in. Sen är vi alla olika känsliga för andras energier.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s