Ändra rutiner

På något vis har jag ändrat mina rutiner väldigt mycket, speciellt på morgonen.
Tidigare steg jag upp och så var det full fart med hästar, hundar, Linus och iväg på jobb, frukost intogs på stående fot och kaffet i bilen på väg till jobbet.
Jag går fortfarande ut till hästarna i princip direkt när jag stigit upp, när jag kommer in ger jag hundarna mat, men sen är det min stund. Jag vill sitta ner, njuta av lugnet tillsammans med min frukost. Jag har till och med bytt sida vid köksbordet, sitter i kökssoffan och myser med hundarna på morgonen. Jag som inte ens tillåtit hundar i köket tidigare när det är mat på bordet, sitter nu med hundarna vid köksbordet och äter frukost. De ligger förstås och sover bredvid mig, inga hundnosar i frukosten inte. Men de får fortfarande inte vara i sängen, och det är bara på morgonen som de får vara med när jag äter. Nån måtta får det faktiskt vara!

Men solklara bevis är det för att man förändras genom åren, och jag vill tro att det är till det bättre. Lite lugnare, lite klokare och lite bättre för varje år som går.

Just nu håller jag på formar mitt liv på nytt, precis som jag skrev i inlägget ”Bygga torn”. Min stora utmaning just nu är att jag behöver lämna bort några stenar för att hinna med mitt liv. Om jag behåller alla måsten jag har i mitt liv nu, så kommer det inte att fungera på sikt. Jag börjar sakta inse att även mitt dygn endast har 24 timmar, och tempot som krävs för att hinna med allt är inte sunt. Jag har ett mycket större ansvar nu som ensamstående mamma, jag måste se till att jag håller ihop för uppgiften.
Men det här är svårt, för det påverkar inte bara mig att lämna bort vissa stenar. Konsekvensanalyserna är många och djupgående just nu, någon form av plan börjar utkristalliseras, men vissa saker tar tid, och processen måste få ta den tid den behöver. Allt kommer att bli väldigt bra till slut, det är jag säker på. Till dess njuter jag av mina morgnar på kökssoffan och låter saker ta den tid de behöver.

En reaktion till “Ändra rutiner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s