Vad som får mig att fortsätta

Det finns vissa saker i mitt liv som hjälper mig att fortsätta framåt. Utan dem skulle jag inte orka gå igenom det här så som jag gör. Jag hade antagligen inte ätit ordentligt, jag hade antagligen inte sovit ordentligt och jag hade antagligen grävt ner mig i jobb, jobb och mera jobb för att slippa tänka och känna. Det fungerar jäkligt effektivt ett tag, för det har jag nämligen provat några gånger tidigare i livet, men det slutar aldrig vackert.

Just nu mitt i livet så har jag en hel del små själar som är beroende av mig, och då kan jag inte göra som jag beskrivit ovan, även om jag vissa dagar gärna hade gjort så.
Jag har Linus, han behöver ordentligt lagad mat, han behöver stöd i sitt skolarbete och han behöver all den omsorg som ett barn på 10år behöver för att må bra. Jag kan inte ge honom det om jag inte är närvarande och mår bra.
Jag har hästarna som ger mig en orsak att kliva ur sängen varje morgon, de behöver mat och kärlek. Varje morgon när jag kör ut skottkärran med hö i hagen så kommer Lilla Ludde och vill ha en kram och några pussar.
Jag har hundarna som gränslöst älskar, men också kräver uppmärksamhet och omsorg. Bubblan behöver lite närhet en stund, och maten, glöm inte maten mamma säger hon. Ronja behöver motion och mental stimulans för att sen sova gott en stund i famnen när behovet av närhet trillar över henne.
Jag har också mina fantastiska vänner, ni vet de där som är mina bälten och airbags. De som kollar att jag faktiskt hålls på fötterna och ser till att lyfta upp mig när jag ramlat och skrubbat mina knän. Mina älskade kära vänner som vågar vara brutalt ärliga, som vågar ta saken i egna händer och servera mig mat när jag inte äter. De som tröstar och blåser på mina blåmärken och skrubbsår, men som också kan ge mig en liten ”örfil” när jag behöver det. Ni vet vilka ni är och jag älskar er!

Jobbet har förstås också en mycket viktig funktion, där får jag ett sammanhang och en uppgift. Men eftersom jag är något av en arbetsnarkoman när jag sätter den sidan till, så måste jag vara noga med att hålla jobbet på en lagom nivå. Mina fina arbetskamrater är förstås också en mycket viktig del av ekvationen för att jobbet ska kunna ge mig energi och vilja att fortsätta framåt.

Gymmet, Opex Åland och coacherna där har betytt och betyder otroligt mycket för mig och mitt välmående. De ser till att ge mig perspektiv på hur jag sköter min kropp och hur jag mår både fysiskt och mentalt. De ger mig verktyg för att ta hand om mig själv och de uppmuntrar och hittar lösningar på det mesta. Tack för att ni finns, speciellt tack till Elin som är min personliga coach som orkat lyssna på allt de senaste månaderna.

Vad har du i ditt liv som får dig att stiga upp på morgonen? Vem får dig att le ditt första leende under dagen? Vad ger dig mening och sammanhang i ditt liv? Vad skulle du kanske behöva lämna bort eller lägga till för att må bättre?

Ganska viktiga frågor, eller hur? Men man ställer sällan de här frågorna till sig själv, åtminstone är jag dålig på att göra det.

En reaktion till “Vad som får mig att fortsätta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s