Minneslådan

Jag har börjat lite smått att samla olika minnessaker som jag tänkt spara till Linus. Det som är så otroligt sorgligt när ett barn förlorar en förälder är att de aldrig kommer få lära känna den vuxna personen som är ens förälder. När man är barn så är mamma och pappa enbart mamma och pappa. Ett barn ser upp till sin förälder och de ser en trygghet, en förebild och någon som alltid vet vad som behöver göras för att allt ska bli bra igen.

Som vuxen så inser man att en förälder också är en person, en person med olika egenskaper. Vissa egenskaper är bra, vissa egenskaper finner man kanske som mindre bra. Man lär känna personen som är din förälder, istället för pappa/mamma. Men ett barn som förlorar en förälder kommer aldrig att få lära känna personen bakom föräldraskapet. Linus kommer aldrig att få lära känna Robert, han kommer bara att känna pappa.

För att kunna ge Linus någon substans i vem Robert var som person så har jag tänkt försöka samla betydelsefulla saker i en låda. Det kan handla om en av Roberts pikétröjor som han hade när han körde taxi. Det kan vara en film från något travlopp som Robert vunnit. Det kan vara foton, körkortet och andra små minnessaker som tillhört Robert. Men det jag tror blir mest betydelsefullt som jag bestämt mig för att göra, det är en minnesbok. Jag kommer att be de som kände Robert, både i nutid och dåtid, att skriva ner ett minne de har av och med Robert. Det kan vara en galen händelse från ungdomen, det kan vara en beskrivning av hur Robert var som person, eller något annat som man gärna vill dela med sig av. Alla texter, berättelser och upplevelser sammanställer jag sen i en bok som Linus kan läsa när han blir äldre.

Tanken är att samla in dessa anekdoter vid minnesfesten som vi ska ha senare i vår. Jag ser fram emot den tillställningen, det kommer bli en kärleksfylld dag.

Kände du Robert? Fundera gärna på vad du kan bidra med. Vilken historia tror du att Linus vill höra om sin pappa? Även om du inte stod Robert nära så önskar jag att du skriver ner några ord om hur du uppfattade Robert som person, vilket avtryck gjorde han i ditt liv? Skriv ner det du vill dela med dig av, skriv ditt namn och skriv vilken relation du hade till Robert (barndomsvän, arbetskamrat, släkting, bekant o.s.v.) Om du inte kommer att delta vid minnesfesten eller annars vill överlämna din historia redan nu så går det bra att mejla till mig: pernilla@ankebetraktelser.com

Tack för att du bidrar till att bevara Roberts minne och all hans underbara galenskap!

2 reaktioner till “Minneslådan

  1. Wow, så bra! 👏 Jag kommer på mig själv att tänka att jag önskar jag hade en mamma som du, om jag hade varit ett barn i Linus situation. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s