Energier

Energi kan inte skapas eller förstöras, den kan bara förändras. Redan i grundskolan lärde vi oss om energiprincipen på fysiklektionerna. Energi per definition betyder potential att medföra rörelse. Vi kan inte se energin och vi kan inte ta på den, men vi vet att den finns och att den är drivkraften för att allt ska fungera. Människan kan till exempel omvandla den kemiska energin i mat till rörelseenergi och värmeenergi i våra kroppar. Allt levande är beroende av och innehåller energi. Men vad händer då med den energin när vi dör?
Ni kommer ihåg att energi kan inte förstöras, den kan bara omvandlas/förändras. Själens energi, livets energi som gör att vi kan röra oss, andas och leva kan således inte bara försvinna när vi dör.

Jag har alltid varit övertygad om att bara för att kroppen dör så är inte vår existens slut, vår energi kan inte upphöra, den kan bara förändras.

Ganska exakt två dygn efter att Robert avled, fick jag besök av honom i drömmen. Han kom till mig mitt i en annan dröm, han kom från vänster gående emot mig som från ingenstans. Han är strålande glad, han är frisk och han är stark, när han kommer fram till mig får jag en riktig björnkram. Han säger ingenting, men han förmedlar mycket starkt känslan av att han är glad, tacksam och att han mår bra nu.

Jag vaknar upp väldigt snabbt mitt i kramen, blir först besviken för jag ville så klart fortsätta kramas. Men några sekunder senare så släpper besvikelsen, och jag blir genuint glad, jag känner tacksamheten, lyckan och glädjen som Robert förmedlade till mig. Jag känner mig varm i kroppen, precis som man gör efter att man fått en kram av någon man älskar, jag får ett lugn över mig, för nu vet jag att han har det bra.

Den här upplevelsen har varit väldigt viktig för mig, för att jag ska komma vidare i min sorg. Jag är tacksam att han kom till mig i drömmen så snabbt efteråt, det hindrade mig från att glida ner i ett svart hål av sorg. Jag har även efter den här drömmen känt av Roberts energi här hemma, då var det i vaket tillstånd och inte i drömmens värld. Det är säkert många av er som läser, som undrar hur jag kan påstå att jag känner av Roberts energi. Jag ska kort försöka förklara hur jag upplever det.

Om ni tänker på en person i ert liv som ni tycker väldigt mycket om, den där nästan nykära, varma känslan man får då. Sen lägger du till känslan som finns när du är i samma rum som en person du tycker om, du känner av att personen finns där, du känner personens energi och närvaro. När jag känt Roberts energi så har precis de känslorna kommit över mig, trots att jag sitter helt ensam. Glädje, lycka, värme i hjärtat och känslan av att någon är med mig i rummet, ett leende letar sig fram över mina läppar utan någon synbar anledning. Det är bara Robert som kunnat ge mig den här exakta känslan tidigare, därför vet jag att det är hans energi som är hos mig den där korta stunden när den känslan intar min kropp.

Om man vill tro på själens energi, det väljer man själv, men glöm aldrig att energi kan inte upphöra, den kan bara förändras!

6 reaktioner till “Energier

  1. Jag känner igen mej i det här. Bosse är med mej nästan dagligen trots att han är borta sedan nästan 18 månader. Jag vaknar ibland på morgonen och känner att han är där. Ibland när jag gör något ute på gården eller i hans kära vallabod (uteförrådet) så är han så närvarande att jag nästan kan ta på det. Och i drömmarna får jag träffa honom ibland.
    Kärleken till någon dör inte för att kroppen dör, och jag tror att Roberts kärlek till dej och Linus lever och därför känner du hans närvaro så starkt ibland. Många styrkekramar till er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s