Inledning

Ja, här kommer då första inlägget på min nya blogg. Sidan är inte riktigt klar ännu, den är mycket enkelt uppbyggd och behöver snyggas till. Men allt fungerar och nu är det bara att bygga vidare härifrån.

Jag tänkte börja med att lite kort beröra orsaken bakom att jag startade den här bloggen. Bloggen heter som bekant Änkebetraktelser, och det är förstås på grund av att jag nyligen, så sent som i förra veckan, blev änka.

Den 23 December 2021 fick vi veta att min man hade en hjärntumör, en mycket aggressiv sådan. Så vi fick en sjujäkla julklapp som jag sent ska glömma, eller rättare sagt, aldrig kommer att glömma. Efter konstaterandet att tumören fanns så fick vi åka hem och fira jul, det blev minst sagt en konstig jul. Jag kanske kan berätta om den en annan gång.

Läkarna vid centralsjukhuset var redan från början ganska säkra på att det rörde sig om en tumör som heter fjärilsglioblastom, och prognosen var allt annat än god. Glioblastom är den absolut mest aggressiva cancertumören du kan få i hjärnan, och den är alltid dödlig.

Det stod klart direkt att tumören inte gick att operera, oavsett vilken typ av tumör det var. Detta på grund av placeringen i hjärnan, och därmed stod det också klart att det går inte att bota den här tumören. Men som sig bör, så skulle det förstås bekräftas vilken typ av tumör det rörde sig om. Vi visste där och då inte jättemycket mer än att en vecka senare skulle vi åka till Åbo Universitetssjukhus för att göra en biopsi. Enligt läkarna ett relativt enkelt kirurgiskt ingrepp, och kort där efter skulle Robert kunna komma hem igen. Som ni kanske redan räknat ut, så blev det inte riktigt så.

Lagom till det nya året så förändras vårt liv fullständigt, allt handlar nu om sjukhus, mediciner och att samla små, små stunder och minnen i sitt hjärta.

Jag kommer framöver att berätta om utvalda delar av sjukdomstiden som ledde till att jag blev änka och ensamstående förälder den 1 Februari 2022. Men mest kommer jag att fokusera på mina tankar och funderingar kring livet, döden och allt där emellan.

2 reaktioner till “Inledning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s